ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ιερείς και συγγενείς ιερέων σε διάφορες περιοχές της επικράτειας

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Πρέβεζα, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε ιερείς και συγγενείς ιερέων σε διάφορες περιοχές της επικράτειας

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης στην Πρέβεζα, στην Αργολίδα, στην Αρκαδία και στη Λάρισα

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ατόμων, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας 
Συνολικά από τη δράση τους είχαν αποκομίσει χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις -5.500- ευρώ

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενικών προσώπων ιερέων, σε όλη την επικράτεια. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Λάρισας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, δύο ανδρών ηλικίας 58 και 67 ετών, καθώς και δύο (2) γυναικών 48 και 19 ετών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε απάτες σε βάρος ιερέων και συγγενών ιερέων. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο (2) άτομα, μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πρεβέζης, οι ανωτέρω είχαν συστήσει, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, εγκληματική ομάδα, η οποία ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, εντόπιζε ιερείς και συγγενικά πρόσωπα ιερέων, σε όλη την επικράτεια και επικοινωνούσε μαζί τους, μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων.

Κατά την επικοινωνία, οι δράστες προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς και παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους παθόντες ιερείς ή συγγενείς ιερέων να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας από κοινού, κατάφεραν το τελευταίο δίμηνο, να αποσπάσουν από (2) συγγενείς ιερέων στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και της Αργολίδας το χρηματικό ποσό των -5.971- ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν έναν ιερέα και ένα συγγενή ιερέα, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των -8.247- ευρώ.

Επίσης, γνωρίζεται ότι ο 58χρονος, είχε συλληφθεί την 18-4-2012 από το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας για παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, προκειμένου εξακριβωθεί η ταυτότητα και των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος, καθώς και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www . hellenicpolice . gr /Οδηγός του πολίτη - Χρήσιμες συμβουλές) έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: