ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12 ΜΑΙΟΥ 2017

ΑΘΗΝΑ 12 – 5 – 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και ασχολήθηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ο πρόεδρος παρουσίασε την υπ’ αριθ. 781/2017 απόφαση του Α΄ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απορρίπτεται η αίτηση ακύρωσης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ι. Μητροπόλεων Ηλείας, Χαλκίδος και Γλυφάδος κατά της υπ’ αριθ. Φ30215/9797/347/9.7.2009 απόφασης του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και δέχεται την παρέμβαση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (κλάδος του οποίου είναι το Ταμείο Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου, υπέρ του οποίου προορίζεται το 50% εκ των εσόδων των συγκεκριμένων παρεκκλησίων).
Το Δ.Σ. αποφάσισε να συνεργαστεί για το συγκεκριμένο θέμα, που αφορά τον εφημεριακό κλήρο όλης της Ελλάδας με την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης, για κοινή δράση και κατάλληλες ενέργειες.
Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του Ι.Σ.Κ.Ε. στην συμβουλευτική επιτροπή μισθωτών δημοσίου τομέα του ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης  (ΕΦΚΑ) ενημέρωσε για την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου στις 20/3/2017 και ότι βρίσκονται σε αναμονή μιας μελλοντικής συνεδρίασης.
Το Δ.Σ. ασχολήθηκε και με το θέμα της συζητούμενης αναθεώρησης του Συντάγματος και εστίασε την προσοχή του στα σημεία που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας και αποφάσισε να συνεργαστεί και σε αυτό το κορυφαίο θέμα με την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης, με κοινές ενέργειες και παρεμβάσεις.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: