ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Πλήρη στήριξη παρείχε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του στην Βουλή

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 
14/11/2018

Πλήρη στήριξη παρείχε, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, στον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του στην Βουλή, και του έθεσαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την συμφωνία Εκκλησίας -Κράτους.

Οι εκπρόσωποι του ΙΣΚΕ ζήτησαν να παραμείνουν δημόσιοι λειτουργοί, να μην περάσει ουδετερότητα της θρησκευτικής πίστης και να παραμείνει η Εκκλησία της Ελλάδος, η επίσημη Εκκλησία. 

Ο κ. Λεβέντης τόνισε πως η Ένωση Κεντρώων στηρίζει τα αιτήματα των κληρικών και ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει πίσω και ανοίξει διάλογο, με την ιεραρχία, τους κληρικούς και το Πατριαρχείο. 

Ο κ. Λεβέντης, είπε ακόμη ότι η συμφωνία αυτή δεν πρέπει να περάσει και μίλησε για "προδοσία της πίστης", ενώ κατέθεσε την άποψη ότι "δεν μπορεί να δεχτούμε την ουδετερότητα και να εξισώνεται η Ορθοδοξία, που είναι η πλειοψηφούσα θρησκεία, με δόγματα και αιρέσεις". 

Η Ένωση Κεντρώων θα κάνει αγώνα για να μην περάσει η συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: