ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ι.Σ.Κ.Ε.

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2020 

Δελτίο Τύπου 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 13η Φεβρουαρίου 2020, όπως επιτάσσει το Καταστατικό, η Γενική Συνέλευση του ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ι.Σ.Κ.Ε.) 

Στην Γ.Σ. παρέστησαν μέλη από ακριτικές περιοχές της πατρίδος μας όπως Διδυμότειχο, Ξάνθη, Κέρκυρα, Κρήτη, με αισθητή την απουσία των Κληρικών της Αρχιεπισκοπής και των ομόρων Μητροπόλεων, εκτός της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας από την οποία συμμετείχαν αρκετοί Ιερείς. 


Μετά την προσευχή και τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΙΣΚΕ και των Προέδρων των Ιερών Συνδέσμων που παρευρίσκοντο στην Γ.Σ. ακολούθησαν οι εισηγήσεις των δύο κύριων ομιλητών, του π. Χερουβίμ Βελέντζα, υπευθύνου Προσωπικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εγκρίτου νομικού κ Αλεξίου Μητροπούλου Εργατολόγου, καθηγητού πανεπιστημίου, γνωστού από τις παρεμβάσεις του στην επικαιρότητα. 

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε ευρεία συζήτηση για θέματα μείζονος ενδιαφέροντος, όπως η άμεση τακτοποίηση των οργανικών θέσεων, οι μισθολογικές εξελίξεις καθώς και θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και άπτονται θεμάτων που αφορούν την επιβίωση του γένους ημών ως ελληνοχριστιανών και το εγχείρημα μερικών να αποχριστιανοποιήσουν την Ελληνική κοινωνία.
 

Χαρακτηριστικά του λόγια του Προέδρου του ΙΣΚΕ, ο οποίος ανέφερε: «Η κατάσταση στην πατρίδα μας αλλάζει ραγδαία και δεν ξέρει κανείς τι να βάλλει σε προτεραιότητα. Να ασχοληθεί με τα μισθολογικά του κλάδου του ή με την αγωνία για το αν υπάρχει αύριο σ αυτήν την χώρα που μας γέννησε. 

Από την θέση αυτή είμαι υποχρεωμένος να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για την ωρολογιακή βόμβα που ήδη υπάρχει στα θεμέλια της Πατρίδας μας και ας προσκρούσω στις ενστάσεις των καλών χριστιανών που στο όνομα της αγάπης του Χριστού θυμούνται τους ξεριζωμένους, αλλά στην καθημερινή τους ζωή πίνουν το αίμα των συνανθρώπων τους.» 


Επίσης τονίστηκε από αρκετούς παρισταμένους η αλγεινή εντύπωση που δημιουργήθηκε για την μη συμπερίληψη των συμβόλων της Εκκλησίας και του Κλήρου στον λογότυπο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

Στην Γ.Σ. τονίσθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη συσπειρώσεως όλων των Κληρικών γύρω από τον ΙΣΚΕ και η χρεία επαγρυπνήσεως γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο που να εξασφαλίζει το μέλλον των Κληρικών. 


Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η αγαστή συνεργασία με την Ένωση Κληρικών Κρήτης και τον αγωνιστή Πρόεδρο της πατέρα Ζαχαρία Αδαμάκη και δόθηκε η υπόσχεση ότι θα υπάρξει ακατάλυτος δεσμός και στο μέλλον για το κοινό συμφέρον των Κληρικών της πατρίδος μας. 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: