ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Ο ΙΣΚΕ τίμησε τους Μητροπολίτες Παροναξίας Καλλίνικο και Κίτρους Γεώργιο.


Ο ΙΣΚΕ τίμησε τους Μητροπολίτες Παροναξίας Καλλίνικο και Κίτρους Γεώργιο.

Στα πλαίσια των εορτασμών του πολιούχου της πόλεως του Άργους αρχιεπισκόπου Πέτρου του θαυματουργού το Δ.Σ του ΙΣΚΕ μετά από συνέλευση του αποφάσισε να τιμήσει στο Αργος τους Μητροπολίτες Παροναξίας Καλλίνικο και τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιο και να τους ανακηρύξει επίτιμα μέλη του. Ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής, ο Αντιπρόεδρος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης (Ιερά Μητρόπολις Ζιχνών και Νευροκοπίου)και Ταμίας πρεσβύτερος Μιχαήλ Μετζάκης (Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος) εκ μέρους του Δ.Σ. επέδωσαν τιμητική πλακέτα και στους δύο. Οι Μητροπολίτες ευχαρίστησαν τα μέλη του Δ.Σ. για την απόφαση τους αυτή και δήλωσαν πώς θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια των μελών του Ιερού Συνδέσμου για την εκπλήρωση των στόχων τους. Στην τελετή τιμής που έγινε στο Αργος γενέτειρα του προέδρου του ΙΣΚΕ πρωτοπρεσβύτερου π. Γεωργίου Σελλή , παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Πέτρος Αθανασόπουλος ,κα.

Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος.


Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα, με γονείς από τη Νάξο. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Σχολή Αθηνών, Σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου έκανε και Μεταπτυχιακές Σπουδές στον τομέα του Κανονικού Δικαίου. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός θεολόγος στο Αρσάκειο Σχολείο Ψυχικού. Στις 25 Οκτωβρίου 1986 χειροτονήθηκε Διάκονος και στις 29 Οκτωβρίου 1989 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος - Αρχιμανδρίτης από τον τότε Μητροπολίτη Ύδρας Ιερόθεο.

Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στις Μητροπόλεις Νέας Σμύρνης, Ύδρας και Παροναξίας. Για δέκα έτη υπηρέτησε ως Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στις 24 Ιουνίου 2008 εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Παροναξίας.

Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος.


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 3 Αυγούστου 1964. Είναι πτυχιούχος Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. (1986 και 1990, αντίστοιχα). Έλαβε επίσης από το Α.Π.Θ. δίπλωμα στη θεολογία το 1989 με ειδικότητα στη λειτουργική και διδακτορικό στη Φιλολογία το 1994 με ειδικότητα στη βυζαντινή φιλολογία, από το ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει περεταίρω σπουδές στη Γαλλία και στην Ιταλία. Η Διδακτορική του διατριβή εκδόθηκε από τον «Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - Θεσσαλονίκη 1997» το έτος 1997 με τίτλο «Ο Υμνογράφος Γεράσιμος Μοναχός Μικραγιαννανίτης και οι Ακολουθίες του σε Αγίους της Θεσσαλονίκης: Συμβολή στη μελέτη του βίου και του έργου του». Διετέλεσε καθηγητής της Ανώτερης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Θεσσαλονίκης μεταξύ των ετών 1995-2007 και της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Θεσσαλονίκης, πρώτα στην τάξη του Αναπληρωτή Καθηγητή από το 2008 έως το 2012 και ύστερα του Τακτικού Καθηγητή από το 2012 έως σήμερα. Έχει υπηρετήσει ως Επισκέπτης Καθηγητής στη Σχολή Θεολογίας που βρίσκεται στο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο της Δημοκρατίας του Κονγκό το 2010 και στην Ακαδημία Θεολογίας στην πόλη του Κιέβου το 2011 και το 2013. Το 2016 έγινε πρόεδρος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας. Το 1989 χειροτονήθηκε διάκονος στη Θεσσαλονίκη και υπηρέτησε στον Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης της πόλης για ένα χρόνο. Το 1990 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και υπηρέτησε ως εφημέριος στον Ι.Ν.Αγίων Αναργύρων Θεσσαλονίκης έως το 1994. Το 1995 μετατέθηκε στην Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, όπου υπηρέτησε ως εφημέριος στον Ι.Ν.Αγίων Αναργύρων Βέροιας έως την εκλογή του σε Μητροπολίτη. Κατά τη διάρκεια της διακονίας του στην ενορία αυτή εξωραΐστηκαν το σύνολο των παρεκκλησίων της και πραγματοποιήθηκε πλήθος άλλων ανακαινιστικών έργων. Παράλληλα, διετέλεσε Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης κατά το χρονικό διάστημα 1995-2014. Εκλέχθηκε μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στις 27 Φεβρουαρίου 2014 από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών την 1η Μαρτίου 2014 και ενθρονίστηκε στην Κατερίνη την 29η Μαρτίου του ίδιου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: