ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Η Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΙΣΚΕ (22/2/2024) στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου


ΑΘΗΝΑ 23/2/2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.)

Οι εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως εστέφθησαν από επιτυχία.

Στη γενική συνέλευση παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος, Συνοδικός σύνδεσμος μεταξύ Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, ο οποίος ευλόγησε την βασιλόπιτα και στη συνέχεια τέλεσε τρισάγιο για τα κεκοιμημένα μέλη του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών της Ελλάδος.


Στην εναρκτήριο ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία του Ιερού Συνδέσμου από το έτος 1870 πού ιδρύθηκε επί Μητροπολίτου Αθηνών Γερμανού Καλλιγά και υφίσταται μέχρι σήμερα, επειδή προβλέπεται ρητά στο N. 590/1977 περί Καταστατικού χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο άρθρο 63 και στις μεγάλες ιερατικές μορφές που διετέλεσαν μέλη του και την προσφορά τους.

Επίσης επεσήμανε την μεγάλη προσφορά του εφημεριακού κλήρου, στο αγιαστικό ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο πραγματοποιείται σύμφωνα με τις επιταγές του Κανονικού Δικαίου υπό την πνευματική εποπτεία του οικείου Επισκόπου συνοδεία των νόμων κατά τις σχέσεις που υφίστανται μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας στη Ελλάδα. Επεσήμανε ακόμη το γεγονός της εναρμόνισης των σχέσεων του Ιερού Συνδέσμου καθώς και την άψογη συνεργασία του μετά της Ιεραρχίας.


Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής τόνισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη συσπειρώσεως όλων των Κληρικών στο συλλογικό τους όργανο και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την άριστη συνεργασία και το αμέριστο ενδιαφέρον του για τον Ιερό Σύνδεσμο.

Ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Βαμβακίδης στην εμπεριστατωμένη ομιλία του ενημέρωσε τα μέλη για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα καθώς και για το τελευταίο επίτευγμα του ΙΣΚΕ που είναι η λήψη του Εφάπαξ στο 67ο έτος της ηλικίας των Εφημερίων.

Τέλος εγκρίθηκαν ο Απολογισμός του παρελθόντος έτους και ο Προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης τα μέλη του Δ.Σ. μετέβησαν στα Γραφεία των παροχών των ΕΦΑΠΑΞ βοηθημάτων όπου τελέσθηκε Αγιασμός με την παρουσία των Διευθυντών, των Προέδρων των Συνδικαλιστικών φορέων του Ταμείου και όλων των εργαζομένων σε αυτά.


ΕΚ ΤΟΥ ΙΣΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: