ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου 26/4/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε σήμερα την 26η Απριλίου το Δ.Σ του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και μετά από διαλογική συζήτηση αποφάσισε τα εξής:

• Να αποστείλει επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο στην οποία θα εκφράζει την πικρία των μελών του Δ.Σ. δια την απουσία εκπροσώπου των άμεσα ενδιαφερομένων, που είναι οι Εφημέριοι, στην ψήφιση του νέου Κανονισμού, περί Εφημερίων και διακόνων.
• Να ζητήσει, μετά από τις φήμες για διακοπή της μισθοδοσίας των Κληρικών της πατρίδος μας, από τα πολιτικά κόμματα, να τοποθετηθούν για το θέμα αυτό και ποιες είναι οι προθέσεις τους σε περίπτωση εκλογής τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
• Να απευθυνθεί στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο εκφράζοντας την απορία του αλλά και την αγανάκτηση του για το πώς σε μια Ορθόδοξη χώρα επιτρέπεται να προβάλλονται παιδικές εκπομπές με αποκρυφιστικό και νεοεποχίτικο περιεχόμενο.
• Να απευθυνθεί στην ΔΙΣ και να εκφράσει την απορία της για την συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό SKY ο οποίος από την μία ενδιαφέρεται για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τους ενδεείς και από την άλλη στην πιο ιερή περίοδο του εκκλησιαστικού έτους, την Μεγάλη Εβδομάδα, στην κορύφωση του Θείου Δράματος, παρουσίασε εκπομπές οι οποίες συγκρούονται με την διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας και στις οποίες επιχειρούσε την απομυθοποίηση της Θεότητας του Χριστού.
• Επειδή οι ανακοινώσεις του ΙΣΚΕ άγνωστο για ποιον λόγο δεν εδημοσιεύοντο από μερίδα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου το Δ.Σ. απεφάσισε να προβεί στην δημιουργία ιστοχώρου, όπου θα δημοσιεύονται θέματα που αφορούν τον Ι.Σ.Κ.Ε καθώς και θέματα Εκκλησιαστικού και θρησκευτικού περιεχομένου. Το λογότυπο του ιστοχώρου θα είναι ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (iersynklellados.blogspot.com) και θα φέρει το σήμα του Ιερού Συνδέσμου.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

3 σχόλια:

 1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
  ΛΑΘΟΣ Η ΛΕΞΗ "ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ" ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ...
  ΧΑΙΡΕΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χριστός Ανέστη!
  Σεβαστοί πατέρες, ήδη ο Α.Σαμαράς στο πρόγραμμά του για τον πολιτισμό, συμπεριέλαβε και το θέμα της Εκκλησίας λέγοντας ότι δεν θα κοπούν οι μισθοί των κληρικών, όπως λέγεται κατά κόρον. Είπε και άλλα πολλά για το θέμα αυτό.
  Παρακαλώ δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ως απάντηση στο δελτίο τύπου της 26 Απριλίου 2012 του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος δηλώνουμε ότι :

  Η Παράταξη “ΚΟΙΝΩΝΙΑ” θεωρεί το Ιερατικό λειτούργημα ως το σπουδαιότερο επί γης έργο και ως συνεκτική δύναμη της υποστάσεως του Γένους μας και της διατηρήσεως εν ακμή του Έθνους μας. Συνεπώς είναι για μας πρώτη επιδίωξη το να εξασφαλίσουμε μισθό για τους Κληρικούς μας τέτοιον, ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια οι (ως επί το πλείστον) πολύτεκνες οικογένειές τους, δεδομένου οτι ως εκ της φύσεως της αποστολής τους ειναι αφιερωμένοι εξ ολοκλήρου σ’ αυτήν και δεν έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν άλλη προσοδοφόρα εργασία.

  Γραφείο Τύπου
  Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή