ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

28-3-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση μελών του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. 

Στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επί της οδού Αγίας Φιλοθέης ο Σεπτός Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας καλωσόρισε τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε., που υπέβαλαν τα σέβη τους και εξέφρασαν την αγάπη τους. Στη συνέχεια ενημέρωσαν τον Μακαριώτατο για τη σύνθεση του νέου Δ.Σ., τις συνεχώς αυξανόμενες εγγραφές νέων μελών, τις προοπτικές και τις προσπάθειες του Συνδέσμου υπέρ του εφημεριακού Κλήρου. 


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στα μέλη του Δ. Σ. καλή διακονία με σοφία και σύνεση στα καθήκοντά τους, διαβεβαίωσε για τη διάθεση συνεργασίας και από κοινού αντιμετώπισης των θεμάτων, που αφορούν τον εφημεριακό Κλήρο και για την επίσης καλή διάθεση της Ελληνικής Πολιτείας στα συγκεκριμένα θέματα. 

Το Δ.Σ. διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο για την ειλικρινή πρόθεσή του για αγαστή συνεργασία με την Ιερά Σύνοδο και του εζήτησε αυτή η συνεργασία να γίνει περισσότερο εφικτή με το να διατεθεί ένα γραφείο για τον ΙΣΚΕ στο μέγαρο της Ιεράς Συνόδου, αίτημα, το οποίο ο Μακαριώτατος αντιμετώπισε θετικά. 

Ο Αρχιεπίσκοπος μαζί με τις πατρικές του ευχές έδωσε ως ενθύμιο της επισκέψεως στα μέλη του Δ.Σ. το βιβλίο του "Η μισθοδοσία του εφημεριακού κλήρου στην Ελλάδα".

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: