ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με πρόεδρο και μέλη του Δ. Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28.08.2012 

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ι.Σ.Κ.Ε), την Τρίτη 28η Αυγούστου, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 

Τα θέματα που τέθησαν προς συζήτηση αφορούσαν: 

Α) Προβλήματα που προκύπτουν από την μη προκήρυξη οργανικών θέσεων για Εφημερίους. 

Β) Προβλήματα που αφορούν στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Κληρικών και εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων. 

Γ) Η από κοινού διοργάνωση ημερίδος με θέματα που απασχολούν τον Εφημεριακό Κλήρο. 

Μεταξύ άλλων θεμάτων ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των Κληρικών και την εξεύρεση του βέλτιστου μηχανισμού για την πραγματοποίηση της. 

Εν μέσω κλίματος αμοιβαίας κατανόησης ο Μακαριώτατος, αντιμετώπισε θετικά την πρόταση του Προέδρου του Ι.Σ.Κ.Ε, π. Γεωργίου Σελλή, να προτρέψει τους Αρχιερείς ώστε να επιτρέψουν στους Ιερείς των Μητροπόλεων τους να εγγραφούν στον Ι.Σ.Κ.Ε. Επιπλέον, συμβούλευσε τα μέλη του Δ.Σ. να αναδείξουν το έργο που επιτελούν και να γίνουν οι ίδιοι πρότυπα, ώστε να προσελκύσουν και άλλους. 

Τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο για την αγαστή συνεργασία και του ευχήθηκαν δύναμη στο δύσκολο και πολυσχιδές έργο του. 

Τα θέματα που συζητήθησαν μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και των μελών του ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα κατατεθούν με υπόμνημα στα νέα μέλη της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα συνέλθει στις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Επίσης, με το παρόν δελτίο τύπου το Δ.Σ. εφιστά την προσοχή στους Κληρικούς της πατρίδας μας, στο ότι συνεχίζεται η δράση των κακοποιών, οι οποίοι απομυζούν μεγάλα χρηματικά ποσά για να χορηγήσουν δήθεν ανύπαρκτα εφάπαξ. 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΚΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: