ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΙΣΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Στην εορτάζουσα ενορία Γεννήσεως της Θεοτόκου Γραμμένης της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου παρευρέθη ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής. Εφημέριος της ως άνω ενορίας είναι ο Αντιπρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης.

Με την ευκαιρία αυτή και κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του Δ. Σ. του Συνδέσμου οι δύο ιερείς επισκέφτηκαν τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δράμας κ. Παύλο, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομο, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο. Οι συναντήσεις έγιναν σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα. Συζητήθηκαν επίκαιρα και σημαντικά θέματα που αφορούν τον Εφημεριακό Κλήρο και την Εκκλησία γενικότερα.

Τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν θερμότατες ευχαριστίες προς τους Αγίους Αρχιερείς για την εγκάρδια υποδοχή των μελών του και ταπεινά εύχονται προς αυτούς καλή δύναμη στο δύσκολο και πολυποίκιλο έργο τους.

Στο εγγύς μέλλον θα πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις μελών του Δ. Σ και Αρχιερέων.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΣΚΕΔεν υπάρχουν σχόλια: