ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Το Δ.Σ. του ΙΣΚΕ στην Δ.Ι.Σ., ο Αγιασμός στο νέο γραφείο και η Ετήσια Γενική Συνέλευση.


Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ιερού συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών.

Αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη από το Καταστατικό απαρτία, ακολούθησε η τέλεση Τρισαγίου για όλα τα αείμνηστα μέλη του ΙΣΚΕ από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο ο οποίος πλέον κατέχει τη θέση του Συνοδικού Συνδέσμου με τον Ιερό Σύνδεσμο.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και κατατέθηκαν από τον Ταμία του Δ.Σ. π Μιχαήλ Μετζάκη ο Απολογισμός του έτους 2022 και ο Προϋπολογισμός του 2023 οι οποίοι και εγκρίθηκαν από το σώμα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Γεώργιος Σελλής, αναφέρθηκε στις ενέργειες που προέβη το Δ.Σ στις επαφές και επικοινωνίες που είχε τόσο με την Ιερά Σύνοδο όσο και με την Πολιτεία καθώς επίσης και στα πρόσφατα προεδρικά διατάγματα. Ιδιαίτερα επεσήμανε το πνεύμα αισιοδοξίας που διακατέχει τις σχέσεις του ΙΣΚΕ και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αφού έγινε κατανοητός ο καρπός της αγαστής συνεργασίας τα τελευταία χρόνια μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του Συνδέσμου και των μελών της Ιεράς Συνόδου προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερωνύμου, τον οποίο και ευχαρίστησε βαθέως, καθώς και τα σεπτά μέλη της Ιεράς Συνόδου, εισέρχεται σε μία νέα πορεία. Αυτό άλλωστε διατυπώθηκε και από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες η Ιερά Σύνοδος.
 
Η κορύφωση της συνεργασίας αυτής ήταν εισήγηση του ΙΣΚΕ στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο αφ’ ενός μεν για την εγγραφή όλων των κληρικών στον Ιερό σύνδεσμο, αφετέρου δε, η παραχώρηση γραφείου εκ μέρους του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Για πρώτη δε φορά ορίστηκε μεταξύ Ιεράς Συνόδου και Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Συνοδικός Σύνδεσμος ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος, ο οποίος υπήρξε ενεργό μέλος του ΙΣΚΕ δεδομένου ότι και σήμερα είναι επίτιμο μέλος του και ο οποίος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τέλεσε τον Αγιασμό στα νέα γραφεία του Ιερού Συνδέσμου την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Αμέσως μετά το λόγο έλαβαν πολλοί κληρικοί και ακολούθησε δημιουργικός διάλογος μεταξύ των μελών και αποφασίστηκε, πέραν των συντονισμένων προσπαθειών για την περαιτέρω προβολή και επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τον Εφημεριακό Ιερό Κλήρο, να ανακηρυχθεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ως επίτιμο μέλος του ΙΣΚΕ και να τιμηθεί σε ειδική εκδήλωση η οποία και θα πραγματοποιηθεί κατόπιν συνεννοήσεως.

Τέλος ανακοινώνεται ότι τα νέα Γραφεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος βρίσκονται πλέον επί της οδού Ακαδημίας αρ. 95 – πλατεία Κάνιγγος (7ος όροφος) Τ.Κ. 10677 στο κέντρο των Αθηνών και η όποια επιστολική αλληλογραφία θα πρέπει να απευθύνεται στη νέα του διεύθυνση ή στην ταχυδρομική θυρίδα (Τ.Θ.: 8150 10210 ΑΘΗΝΑ).

Εκ του Γραφείου Τύπου του ΙΣΚΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: