ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα για απάτες σε βάρος κληρικών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Κ.Ε

Αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης που αναφέρεται στην εξάρθρωση της σπείρας που εξαπατούσε τους Κληρικούς.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 05 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα για απάτες σε βάρος κληρικών
Εξιχνιάστηκαν είκοσι τέσσερις (24) περιπτώσεις 

Τα κέρδη από τις απάτες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (455.000) ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (210.000) ευρώ. Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δέκα (10) ατόμων

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αρχηγός της ομάδας, επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τους παθόντες, συστηνόμενος ως εκπρόσωπος του Ταμείου Κληρικών και επικαλούμενος ότι δικαιούνται αναδρομικά χρήματα, τους έπειθε να καταθέτουν μέρος των «δικαιούμενων» χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των υπολοίπων μελών, εντός χρονικής προθεσμίας λίγων ωρών. Στη συνέχεια η ανάληψη των χρημάτων, γινόταν άμεσα από τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας και αφού λάμβαναν το μερίδιό τους, απέδιδαν τα υπόλοιπα στον αρχηγό της ομάδας.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους με σκοπό την εξαπάτηση κληρικών προς αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, ενεργώντας από κοινού κατάφεραν από το Δεκέμβριο του 2011 έως το Μάρτιο 2012 να αποσπάσουν από (24) κληρικούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το χρηματικό ποσό των (455.000) ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους (52) κληρικούς, αξιώνοντας το χρηματικό ποσό των (210.000) ευρώ.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: