ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αποστολή Κοινωνικού Ιατρείου και στην επαρχία

Στο Περιστέρι, τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, στην Έδεσσα, το Διδυμότειχο και στην Κέρκυρα επεκτείνεται το επιτυχημένο πρόγραμμα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, καρπός συνεργασίας ανάμεσα στη ΜΚΟ Αποστολή της Αρχιεπισκοπής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη το απόγευμα, τα Γραφεία του Ι.Σ.Α. επισκέφθηκαν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, με σκοπό την υπογραφή Συμφώνων Συνεργασίας για τη δημιουργία παραρτημάτων στις Μητροπόλεις. 

Στα ιατρικά κέντρα θα βρίσκουν ιατρική βοήθεια όσοι είναι ανασφάλιστοι κι άποροι, ενώ εθελοντές πολίτες θα συνεπικουρούν τους γιατρούς στη διοικητική, γραμματειακή και νοσηλευτική στήριξη. Ο Πρόεδρος της Αποστολής κ. Δήμτσας υπογράμμισε: «Σήμερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής απλώνει την αγκαλιά του με τις ευλογίες των Αγίων Αρχιερέων που παρευρίσκονται εδώ, αφού πρωτίστως σας μεταφέρω τις ευχές του Αρχιεπισκόπου μας για το εγχείρημα αυτό. Είναι σημαντικός σταθμός στην πορεία της συνεργασίας μας με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η υπογραφή αυτών των συνεργειών με γνώμονα την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που υποφέρουν αλλά και η υποστήριξη του κοινωνικού έργου κάθε Ποιμενάρχη στις τοπικές τους κοινωνίες…Μας τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη και η αναγνώριση σας σήμερα πρόσθεσε ο κ. Δήμτσας, απευθυνόμενος στους Μητροπολίτες, αλλά συναισθανόμαστε και την ευθύνη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και των προσδοκιών τόσων πολιτών που περιμένουν από την Εκκλησία τη βοήθεια και τη στήριξη. Με την πνευματική σας καθοδήγηση και τις ενάρετες συμβουλές σας θα πορευτούμε στην υλοποίηση μία τόσο σημαντικής προσφοράς στην πρόληψη, στη φροντίδα και στη μέριμνα του πλησίον μας που του λείπει ο γιατρός και αναζητά το φάρμακο».

Πηγή: www.ecclesia.gr (5/10/2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια: