ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ στο ope.gr

Για την επικαιροποίηση του αριθμού των μισθοδοτούμενων θέσεων των κληρικών μίλησε αποκλειστικά -σε τηλεφωνική επικοινωνία- ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:



Αξιοσημείωτο είναι ότι την Τρίτη η Κοινή Επιτροπή του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και της Ενώσεως Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο αλλά και με τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Νικόλαο Ανδρουλάκη για το εν λόγω θέμα.

«Η συνάντηση πήγε πολύ καλά με τον Μακαριώτατο. Έπειτα συναντήσαμε τον κ. Ανδρουλάκη. Επίσης θα συναντηθούμε με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κεραμέως στις 10 Μαρτίου» αναφέρει αρχικά ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής.

Εν συνεχεία προσθέτει ξεκαθαρίζοντας για το εν λόγω θέμα, «Έγινε μία παρανόηση και φασαρία χωρίς λόγο για το ότι ζητάμε να διοριστούν τέσσερις χιλιάδες κληρικοί. Αυτό δεν ξέρω για ποιό λόγο δημοσιεύτηκε και έγινε τόσος ντόρος και μία παραποίηση της αλήθειας. Η αλήθεια είναι ότι το 1945 θεσμοθετήθηκαν έξι χιλιάδες θέσεις. Τότε υπηρετούσαν 7.150 κληρικοί. Η Εκκλησία συνέχιζε να διορίζει όπως όριζε το καταστατικό της, ότι ανά 6.000 άτομα υπάρχει μία ενορία που εξυπηρετείται από έναν εφημέριο. Μέχρι σήμερα έχουμε περίπου στους 8.500 χιλιάδες κληρικούς οι οποίοι είναι διορισμένοι με ΦΕΚ. Σήμερα ζητάμε να επικαιροποιηθεί ο νόμος, δεν ζητάμε καινούριες θέσεις, είναι ήδη διορισμένοι με ΦΕΚ της Κυβερνήσεως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: