ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Προστασία τῶν Χριστιανῶν ἀκαταίσχυντε, μεσιτεία πρὸς τὸν Ποιητὴν ἀμετάθετε. Μὴ παρίδῃς ἁμαρτωλῶν δεήσεων φωνάς, ἀλλὰ πρόφθασον, ὡς ἀγαθή, εἰς τὴν βοήθειαν ἡμῶν, τῶν πιστῶς κραυγαζόντων σοι· Τάχυνον εἰς πρεσβείαν, καὶ σπεῦσον εἰς ἱκεσίαν, ἡ προστατεύουσα ἀεί, Θεοτόκε, τῶν τιμώντων σε.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ Στη μνήμη του αοιδίμου Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Τακτικού.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 συνήλθε σε συνεδρίαση, με αφορμή την προς Κύριον εκδημίαν του αδελφού και συλλειτουργού π. Νικολάου Τακτικού, Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Κ.Ε., Εφημερίου του Ιερού Ναού Αναλήψεως Ψαροφαΐου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Συνταξιούχου Εκπαιδευτικού. 

Ο αιφνίδιος και αδόκητος θάνατος του αδελφού μας, π. Νικολάου Τακτικού, μέλους του Δ.Σ., προκάλεσε σε όλους μας οδύνη και θλίψη. Ο εκλιπών καταγόταν από τα Τριπόταμα Αχαΐας, εθήτευσε επί μακρόν στην Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων και τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, ενώ παράλληλα με τα ιερατικά του καθήκοντα, ο εκλιπών ιερέας ήταν και καθηγητής θεολόγος στην μέση εκπαίδευση, μέχρι τη συνταξιοδότησή του, ενώ μέχρι της εκδημίας του υπήρξε Εφημέριος του Ι. Ν. Αναλήψεως Ψαροφαΐου Πατρών. Εργάστηκε υπέρ των δικαίων του ιερού κλήρου, από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. και ως πρόεδρος του τοπικού ιερατικού συλλόγου της Ι. Μ. Πατρών. Η απώλειά του στερεί από το Διοικητικό Συμβούλιο έναν πολύτιμο συνεργάτη. 

Ας προσευχηθούμε όλοι στον Κύριό μας Ιησού Χριστό να αναπαύσει την ψυχή του, στους χορούς των Αγίων, εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς Δικαίων. 

Κατόπιν αυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο 

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ 

1. Ο Πρόεδρος και Μέλη του Δ. Σ. να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία. 

2. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια και την συμπαράστασή του προς την πρεσβυτέρα, την θυγατέρα, τους οικείους και τους ενορίτες του εκλιπόντος. 

3. Να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό υπέρ φιλανθρωπικού σκοπού. 

4. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον επίσημο ιστότοπο του Ι.Σ.Κ.Ε. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: